tirsdag den 18. januar 2011

Hvordan skal jeg dog lære at strikke??

Jeg er gul og grøn af misundelse hver gang en af jer viser smukke hjemme-strikkede sager frem.
Jeg bare elsker strik, og ville ønske at jeg kunne....


Nu kommer det store spørgsmål så - hvordan skal jeg dog lære det, når jeg ikke har nogen i min familie der kan lære mig det?
Jeg har en stor "lær at strikke-bog" men ved ikke om det er for uoverskueligt selv at give sig i kast med det???

Hvordan har i lært at strikke??

9 kommentarer:

 1. Uhhh pas på. Det er vanedannende...i aller højeste grad.
  Mht teknikken, så lærte jeg det vist i sin tid af min kære bedstemor. Og vi strikkede vist også lidt i skolen. Pænt blev det aldrig før jeg i mit voksne liv kastede mig over pindene igen. Og der har svigermor ofte været den der har givet en hjælpende hånd. Ikke at hun har gjort det for mig, men hun har vist mig teknikkerne.
  Her i vores lille flække af en by findes et fristed...Hvor der strikkes og hækles. Hvis jeg ville i gang, ville jeg nok henvende mig der. Prøv at opsøge den ældre generation. Selvom mange ikke gør det i hverdagen er der mange der kan. Jeg ville nok ikke gi mig i kast med bøger og vejledninger. Meeeeen jeg lærer vist også bedst ved at se og føle.
  Pøj pøj med dit foretagende. Det skal nok blive godt, selvom vejen kan virke lidt uoverskuelig.
  Mvh Tina.

  SvarSlet
 2. Ja :-) kan kun give Bellanutella ret. Det er total vanedannende. Men også total afstressende. Du skal da klart bare kaste dig ud i det med din bog, men bare giv dig god tid og læs meget nøje hvad man skal trin fra trin. Jeg selv har lært at strikke fra min søde svigermor, men med andre ting har jeg bare sprunget ud i det med vejledninger fra bøger (og som regel med success) Glæder mig til at se om du kommer igang ;-)

  SvarSlet
 3. Jeg har lært lidt af min venindes mor, imens jeg venter på at min datter er til musik på Kulturskolen, og så også min tante imens vi kørte i tog til begravelse i den anden ende af landet. Måske skulle vi lave en krea-dag for alle os der bor i Esbjerg og omegn?

  SvarSlet
 4. Åhh jeg vil også lære det.. ja jeg vil så... Håber når vi flytter til den samme by som min farmor at hun kan give mig et strikke kursus en gang om ugen. ha ha..

  SvarSlet
 5. Godaften - vi er i fuldstændig samme båd! Ville ønske, der var en ældre dame med en stort portion tålmodighed, der ville sidde ved min side og guide mig ud i strikke-kunsten. Jeg har sat mig som mål, at strikke et par strømper. Prøv at se www.paapinden.dk - der er mange gode forklaringer og vejledninger samt mønstre. Så kan vi begge to sidde og stirre ind i skærmen og læse opskrifterne forfra og bagfra i håb om at fatte det og fatte pindene :-) Pøj pøj med det!

  SvarSlet
 6. Hej piger,

  tak for jeres søde kommentarer, jeg må vist bar espringe ud i det. har fundet ud af at min svigermor kan strikke lidt til husbehov, så mon ikke at hun kan sætte mig i gang og lære mig the basics?

  Majseritaz--> jeg synes det lyder som jeg rigtig hyggelig idé med en krea-hygge-dag for os herovre i det vestjydske :)

  May--> jeg vil lige tjekke hjemmesiden ud, og hopper på vognen sammen med dig :)

  KH Vibeke

  SvarSlet
 7. Hvis du ikke har noen venner eller noen i familien som kan vise deg, så kan jo youtube være en start. I Norge har vi et forum som heter Strikkeverden.net hvor man kan hente både tips og inspirasjon. Å strikke er veldig gøy. :)

  SvarSlet
 8. Jeg lærte det for mange år siden af min mormor og farmor en uge hvor mine forældre var på ferie og de to gamle damer skiftedes til at passe mig. Tror måske jeg havde lidt for meget krudt i røven til at de lige kunne styre mig mens de selv havde gang i strikketøjet :)

  Jeg er dog ikke nået længere i mine strikketeknikker end bare frem og tilbage (kender ikke engang de rigtige terme for det, men altså uden mønster eller noget).

  Jeg har så siden hen fået det opfrisket af min svigerinde - som også har lært mig at hækle - til vores vild med dans-dates :) og har desuden lånt Politikens store bog om håndarbejde af min moster - den er også en stor hjælp!

  Personligt synes jeg det er nemmest at hækle fordi det der er nemmere at rette fejlene hvis man laver noget galt.

  Held og lykke med strikningen!

  SvarSlet
 9. Årh jeg kender alt for godt din misundelse og ikke mindst strikkedrømmene. Men som med alt andet er det bare med at kaste sig ud i det. Opskriften lyder herfra en nem begynderopgave, en god kop the, benene op og så er det i gang :)
  God fornøjelse og tak for kigget på din inspirerende blog.
  /rikkerose

  SvarSlet