mandag den 24. januar 2011

Klar, parat, strikkestart

Seeee lige hvad jeg kan ......

Efter opfordringer fra flere af jer i dette indlæg, tog jeg i dag tyren ved hornene og startede projekt lær-at-strikke. Så med politikkens store bog om Håndarbejde som guide, var det bare med at komme i sving

Det er da ret så svært, men mon ikke det kommer stille og roligt..


9 kommentarer:

 1. Ei, hvor fint og tak for det indlæg, jeg ville nemlig gerne lære at hækle, og det må jo så måske også kunne lade sig gøre, selvom jeg ikke har en lærermester.

  SvarSlet
 2. Det ser da rigtig fint ud:-) Jeg har strikket i mange år, men er i gang med at lære at hækle. Det går ikke altid lige godt.... Du er velkommen til at kigge forbi min blog og se hvad jeg har lavet:-) KH Christina.

  SvarSlet
 3. Tak for jeres kommentarer. Ja jeg aner jo ikke om det er godt eller skidt af en første gang at være :)
  Men jeg er da fortrøstningsfuld, tror nok jeg skal få det lært!

  Loppe-shoppe, i den bog jeg bruger, er der også en rigtig god vejledning til og lære at hækle, så måske du kender en som du kan låne den af.
  God fornøjelse!

  frk.regnbue, jeg vil helt klart tage et kig forbi hos dig.

  KH Vibeke

  SvarSlet
 4. Hvor er du god! Rigtig godt gået...lige pludselig kan du bare strikke derud af! :D

  SvarSlet
 5. Hvor ser det fint ud... Jeg er også lige startet og strikker så pindene går som piskeris - det er megahyggeligt :-)
  Jeg har svaret dig på min blog - håber virkelig vi finder ud af noget :o)

  SvarSlet
 6. Uha, jeg har det som dig! Kan strikke lidt, men jeg ved ikke, om jeg nogensinde får det lært helt...
  Elsker til gengæld at hækle!! Har lige hæklet et babytæppe til min yngste datter, i skønne farver.
  Der ryger heller ikke så mange masker ad gangen, når man hækler, som når man strikker... Børnene vil jo gerne 'lege' med!!
  Hej fra Line på dalgaarden

  SvarSlet
 7. Hvor er du dygtig. Det ser endda ret lige ud..:-) Det vil jeg også lære. Det lyder så hyggeligt når folk siger at de sidder med strikketøjet i sofaen om aftenen.
  Kh Vibeke

  SvarSlet
 8. Hvor lyder det dejligt at du er kommet i gang med at strikke. Det er så fedt at knække koden. Husk at tage små skridt på din strikkevej, så du ikke løber surt i det. Jeg kan varmt anbefale at du holder dig til mellemstørrelserne i strikkepinde til at starte med. Nogle tror at det er nemt at strikke på meget store pinde - men man bruger mange kræfter på at holde fast i pindene. Endvidere vil jeg også anbefale dig på sigt at investere i gode strikkepinde - og gerne rundpinde, da du skåner dine skuldrer, når du strikker. Der findes nogle smarte rundpindesæt som hedder Knit Pro. De fåes både i træ, metal og plastik. Hvad man vælger er en smagssag. Jeg kan bedst selv lide at strikke med træpinde - da jeg synes metalpinde "larmer". Der findes også masser af hjælp på nettet i form af videoer, som viser teknikker... God strikkelyst.

  SvarSlet
 9. Ih hvor er du dygtigt! Jeg aner ikke hvordan man strikker, men synes det ser meget fint og jævnt ud for en nybegynder - tror ikke jeg kan gøre dig kunsten efter. Jeg har besluttet mig for at lære at hækle til at starte med - så må vi se om strikkeriet kommer senere:-) God fornøjelse

  SvarSlet